Presskit

Romantiek, klasse, schoonheid, funk, rock alles in één wereld band!

RIV MORYZ: FRANSE MUZIEKSENSATIE UIT DE LAGE LANDEN

Op zondag 30 november 2014 zal de nieuwe muzieksensatie Riv Moryz met een 6-koppige band zijn opwachting maken in ons muzieklandschap.

Zijn nieuwe album is uniek in Nederland, doordat hij eigentijdse blues en rock muziek combineert met eigen Franse teksten. Een stijl die je soms aan John Mayer, maar ook aan Jacques Brel doet denken.

In een nieuwe muzikale experience met eigentijdse verhalen van nu neemt zijn eerste album ‘Sans Frontières’ je mee naar een nog onbekende muziekbeleving. Geïnspireerd door verschillende rock- en bluesachtige stijlen zijn nieuwe songs ontstaan op de zuidelijke klanken van de Franse taal.

Geen authentieke Franse chansons, maar juist een eigentijdse muziekstijl die het Frans een heel nieuw ‘cachet’ geeft. Geen zware verhalen, maar pure momenten van genieten die je proberen te raken. Samen met een top band staat Riv Moryz garant voor een unieke ervaring, waarbij muziek de hoofdrol speelt.

<Romantiek, klasse, schoonheid, funk, rock alles in een wereld band>

Onder de afwisselende groove van een ijzersterke ritmesectie, strakke bas, vlammende gitaar en een knipoog van de Hammond zorgt Riv Moryz voor een warme klank. Strak gearrangeerde nummers in een Franse jas, die als gegoten lijkt te zitten. De eerste optredens liggen inmiddels vast om vervolgens vanaf het najaar op diverse podia deze Franstalige muziek een plek te geven.